Geschiedenis en behaalde resultaten

Onze vereniging is opgericht door een paar mensen die de schietsport wel zagen zitten. Zij waren lid van een gilde maar wilden zich meer toeleggen op het Brabants Wipschieten, en meer wedstrijden houden dan gebruikelijk bij gildes werden gehouden. Nu zijn er binnen de gildes ook meer leden die de wedstrijden bezoeken en zich verder bekwamen in de schietsport.

We zijn opgericht op 31 augustus 1896.

Jarenlang hebben we het schietterrein gehad bij het Eindhovens Kanaal aan de linkerzijde vanuit Geldrop gezien naast de Hulsterbrug. Aan de overzijde rechts naast de weg lag het Café van Stevens wat onze thuishaven was. De laatste jaren nog café de Kuster, iets meer richting Geldrop. Met het bouwen van de wijk Hulst in de jaren ’70 moesten wij uitwijken naar een andere lokatie. Een jarenlange zoektocht, veel overleg met gemeente en na een tiental jaren te hebben rondgedoold hebben we in 1997 het terrein aan de Kervel in gebruik genomen.

Hiermee waren wij in Brabant de eerste schietvereniging die voldeed aan de strenge wettelijke eisen. In 1997 hebben wij tevens het Nederlands Kampioenschap Opgelegd, als winnaar van 1996, georganiseerd en is het voor de eerste maal een NK met kogelvangers geweest.

Tijdens onze terreinloze periode hebben we bij diverse verenigingen wedstrijden mogen houden, waarvoor wij hen dankbaar zijn.

Zo hebben we onze vereniging toch in stand kunnen houden.

We hebben nu ongeveer 30 leden en hebben al heel wat successen geboekt.

Zo zijn we in totaal 8 keer Nederlands Kampioen viertal geweest.

Verder zijn diverse leden persoonlijk Nederlands Kampioen geweest, sommigen zelfs meerdere malen.
Ieder jaar doen we mee aan zowel NK Vrije Hand en Opgelegd.

ons motto:

Tot de wedstrijd afgelopen is heeft iedere deelnemer kans om Nederlands Kampioen te worden.

Voor uitslagen Nederlandse Kampioenschappen Klik hier

Binnen de kring Eindhoven staan we ons mannetje met onze 3 viertallen. Zowel in het onderdeel Opgelegd alsook Vrije hand.

Binnen de kring Eindhoven hebben we ook een aantal Persoonlijk kampioenen.

Voor uitslagen Kring Kampioenschappen Klik hier